Opened 6 years ago

Closed 6 years ago

#952 closed enhancement (fixed)

Loading a few buildpics simultaneously causes a perceptible judder

Reported by: beherith Owned by: Bluestone
Priority: major Milestone: BAR Beta release
Component: BAR Version:
Keywords: Cc:

Description

When you first select a factory, or a builder, that causes a noticable lag. Could the pics corresponding to a faction be preloaded?

Change History (7)

comment:1 by Bluestone, 6 years ago

They already are (all) preloaded and I don't get any noticeable lag from sMenu. Need more info here.

comment:2 by Bluestone, 6 years ago

If I try to view very many build pics at once in a fresh game (/give all + ctrl a) I do get maybe 1/2 sec lag, so there is something fixable here.

Version 0, edited 6 years ago by Bluestone (next)

comment:3 by Bluestone, 6 years ago

Owner: set to Bluestone

comment:4 by Bluestone, 6 years ago

Maybe preloading the chili controls doesn't preload the images they display.

Confirmed using /debug and watching CBitmap::Load

comment:5 by Bluestone, 6 years ago

It's fixable with a change to Chili, not yet sure of the cleanest way to implement a shortcut through Chili's queueing system.

comment:6 by Bluestone, 6 years ago

Could you test this again? It's probably not fixed but in theory it should be improved by [4338].

A full fix requires a change to Chili, jK recognized that its a Chili issue and plans to write a patch.

Last edited 6 years ago by Bluestone (previous) (diff)

comment:7 by beherith, 6 years ago

Resolution: fixed
Status: newclosed

It is very very much improved, barely perceptible now. Thanks very much!

Note: See TracTickets for help on using tickets.